Új színekben az Elite Series 2 kontroller
dreampage 2023. Mar. 30.

Pirosban és kékben is bemutatkozott az Xbox Elite Series 2 – Core kontroller, így a fehér mellett újabb két változatban lehet megszerezni a Microsoft profi irányítójának alapváltozatát.

A Microsoft március végén jelentette be, hogy hamarosan két új színváltozattal bővül az Xbox Elite Series 2 kontrollerek kínálata. A „Core” (tehát a cserélhető kallantyúk és karok, hordtáska és töltő nélküli) kiadás nemsokára pirosban és kékben is elérhető lesz.

Az új, élénk piros és kék színben pompázó kontrollerek ugyanazokat a lehetőségeket nyújtják, mint az eddigi Elite Series 2 eszközök. Az állítható feszességű analóg karokkal mindenki testre szabhatja a játékélményt, a ravaszok rögzíthetőek, a gombkiosztás pedig szabadon átállítható. Minden kontrollerben három profil menthető el, így a különböző játékokhoz saját gombkiosztást lehet készíteni. A körben gumírozott markolat pedig a kényelmes fogásról gondoskodik. A kontrollerbe épített akkumulátor pedig akár 40 órányi játékidőt garantál egyetlen feltöltéssel.

A kontrollerek Bluetooth kapcsolattal is rendelkeznek, és könnyedén használhatók PC-hez, táblagépekhez vagy akár mobiltelefonokhoz is. Az Xbox tartozékok alkalmazásban pedig nemcsak a gombkiosztás, a rezgés erőssége vagy épp az analóg karok érzékenysége, de még az Xbox gomb fényének a színe is beállítható.

A „Core” kontrollerek tehát mindent tartalmaznak, amire a profi játékhoz szükség lehet, de full extrás eszközökké is alakíthatók a Complete Component Pack segítségével, ami tartalmaz egy hordtáskát, egy akkumulátor töltőt, illetve cserélhető karokat és d-padot.

A piros és a kék Xbox Elite Series 2 kontrollerek 2023. április 11-től kaphatók Magyarországon. További információ a hivatalos honlapon található.