Xbox Elite Series 2 Core bejelentés
dreampage 2022. Sep. 07.

Szeptember 21-én a Microsoft egy új, fehér alapszínű Xbox Elite Series 2 Vezeték Nélküli Kontrollert dob piacra, ezzel tovább bővíti a játékosok lehetőségeit, hogy profi minőségű kontrollerrel játszhassanak, megfizethetőbb áron.

Az eredeti Xbox Elite kontroller 2015-ös megjelenésével a Microsoft egy olyan irányítót adott az Xbox és PC játékosok kezébe, amely minőségi alkatrészeket és páratlan testreszabhatóságot nyújtott az arra igényt tartók számára. Ez az örökség folytatódott – és fejlődött – 2018-ban, amikor megjelent az Xbox Elite Series 2, a profi kontroller továbbfejlesztett verziója. Az Xbox csapat a mai napon bejelentette, hogy érkezik az Xbox Elite Series 2 – Core, a népszerű kontroller fehér változata.

A teljes, hivatalos nevén Xbox Elite Vezeték Nélküli Kontroller Series 2 – Core azokat az alapvető komponenseket tartalmazza, amire a versenyszerű, profi játékhoz szükség van. A kontroller megegyezik fekete társával, tehát benne vannak az állítható feszességű karok, a rögzíthető ravaszok és a teljesen gumírozott markolat. Az Xbox Kiegészítők alkalmazásban teljesen szabadon átállítható a kontroller gombkiosztása, érzékenysége, a rezgés erőssége stb. Ez is beépített akkumulátorral rendelkezik, amely akár 40 órányi játékidőt is bír egy töltéssel, a belső alkatrészeket pedig a rendszeres, versenyszerű használatra és tartósságra tervezték.

A két kiadás közötti legfőbb különbség, hogy a fehér, „Core” csomag a legszükségesebbeket tartalmazza (egy kontrollert, egy USB kábelt és egy analóg karfeszesség állító kulcsot), míg a fekete kontroller a cserélhető alkatrészeket, tokot, töltőt is. Cserébe a Core megfizethetőbb alternatívát jelent, ennek magyarországi ajánlott fogyasztói ára 45.999 Ft.

További jó hír, hogy az idei ünnepi szezontól (vélhetően novembertől) kezdődően az Xbox Design Lab kínálatában is feltűnik az Xbox Elite Series 2 Core, így egyedi színekben is rendelhetővé válik.


Azok számára, akik az Xbox Elite Series 2 Core kontroller mellé is szeretnék megszerezni a cserélhető alkatrészeket és egyéb extrákat, a Microsoft külön elérhetővé teszi a Complete Component Pack (Teljes Alkatrészcsomag) névre hallgató csomagot, amelyben megtalálhatóak a következő alkotóelemek:

  • 1 cserélhető d-pad (normál)
  • 4 cserélhető analóg kar (2 klasszikus, 1 magas, 1 torony)
  • 4 lapos kar (2 közepes, 2 mini)
  • 1 hordtáska
  • 1 töltődokkoló
  • 1 USB-C-kábel

Az Xbox Elite Series 2 Core kontroller és a Complete Component Pack hamarosan előrendelhetővé válik a kereskedőknél, a megjelenés pedig 2022. szeptember 21-én esedékes.