Xboxra érkezik a Persona sorozat
dreampage 2022. Jun. 13.

A 25 éves Persona sorozat három tagja idén ősszel Xbox konzolokra és PC-re is megérkezik, ráadásul egyenesen az Xbox Game Pass kínálatába. Ezzel a JRPG rajongók egy régi kívánsága teljesül, és fejest ugorhatnak az Atlus univerzumába.

A 2022-es Xbox & Bethesda Games Showcase műsorban jelentette be a Microsoft, hogy a japán Atlus kiadóval közösen végre Xbox platformra hozzák a világszerte népszerű Persona sorozatot. Október 21-től lehet csatlakozni a Fantom Tolvajokhoz, amikor is megjelenik a Persona 5 Royal Xbox One-ra, Xbox Series X|S-re és PC-re, és Game Pass tagsággal is játszható lesz. A sorozat két másik – régebbi – epizódja, a Persona 3 Portable és a Persona 4 Golden megjelenési időpontjáról később kapunk információkat.

Azok, akik eddig kimaradtak az Atlus játékaiból, minőségi japán játékokra és sok órányi szórakozásra számíthatnak. A bejelentés mellé rövid ismertetőt is kaptunk a három érkező produkcióról.

Persona 3 Portable

Mi lenne, ha minden eltelt nap között lenne egy „rejtett” óra? Ez az ismeretlen idő a Sötét Óra. A várost ismeretlen mozdulatlanság nyeli el, az emberek koporsókká változnak, az utcákat pedig túlvilági szörnyek lepik el. Egyik éjjel a főszereplőt ilyen Árnyak támadják meg. Amikor minden remény veszni látszik, akkor a szív ereje, a Persona, felébred.

Persona 4 Golden

Azt mondják, ha egy esős éjszakán elég hosszan bámulsz egy tévé képernyőjére, akkor abban megjelenik a lelki társad… Inaba vidéki városában lassan elterjed ez a pletyka, miközben főhősünk lakóhelyén rejtélyes gyilkosságok kezdődnek. Miközben a főszereplő és csapattársai az igazság nyomába erednek, akaratlanul is ajtót nyitnak egy másik világra.

Persona 5 Royal

A főszereplőnek, miután kényszerűségből és Tokiói középiskolába kell átjelentkeznie, rejtélyes álmai vannak. „A sors rabja vagy. A jövőben csak romok várnak.” Főhősünknek magára kell öltenie a Fantom Tolvaj maszkot, és meg kell mentenie másokat eltorzult vágyaiktól ebben a nagyszabású szerepjátékban.

A Persona játékok Xbox kiadásával komoly, Japán formájú hiány kerül pótlásra a platform játékkínálatában, az pedig csak hab a tortán, hogy ezek a címek a megjelenésükkor rögtön az Xbox Game Pass katalógusba is bekerülnek. Érdemes várni rájuk, elsőként tehát a legfrissebb epizód, a Persona 5 Royal érkezik, 2022. október 21-én.