Az alakváltó nyomozó színre lép
dreampage 2018. Oct. 15.

Hamarosan új interaktív film-játéknak örülhetnek a műfaj kedvelői, a D'Avekki Studios ugyanis újabb produkcióval jelentkezik. A The Shapeshifting Detective fókuszában egy gyilkosság, és annak három lehetséges elkövetője áll.

Ha reneszánszról egyelőre nem is beszélhetünk, azért egyre többször bukkannak fel az FMV (full-motion video) játékok a konzolok piacterein is. A brit D'Avekki Studios nemrég jelentkezett a különleges hangulatú The Infectious Madness of Doctor Dekker című nyomozós thrillerrel, ami egyáltalán nem lett rossz (teszt itt), most pedig újabb produkció készülődik meghódítani az Xbox One tulajdonosokat. Érkezik a The Shapeshifting Detective, amelyben ténylegesen egy alakváltó nyomozó bőrébe – pontosabban bőreibe – bújhatunk.

Dorota Shaw meghalt. Valaki megölte, az elsőszámú gyanúsítottak pedig három kártyaolvasó jós, akik előre megmondhatták, hogy ez fog történni – vagy akár meg is tehették. De melyikük volt az? Nem lesz egyszerű kideríteni, mert titkaikat nem adják ki akárkinek. Szerencsére különleges képességgel rendelkezünk, felvehetjük mások alakját, akár a következő áldozatét is…

Hasonlóan a Doctor Dekkerhez, a Shapeshifting Detective is egy afféle kérdezz-felelek játék, több, mint 1600 filmjelenettel, és minden játék során véletlenszerű gyilkossal. Összesen 9 karakter alakját ölthetjük magunkra, ezzel más és más reakciókat és válaszokat húzva elő a gyanúsítottakból. Kérdéseink és döntéseink befolyásolják a történet végét és a szereplők hozzánk való viszonyát is.

Újabb érdekes film-játékkal nézünk szembe tehát, a jó angoltudás persze alapfeltétel az ilyenekhez. A Wales Interactive kiadásában megjelenő alkotás november 6-án érkezik Xbox One-ra, addig pedig 20% kedvezménnyel, 3,360 forintért rendelhető elő.