Sikeresen indult a Warface
dreampage 2018. Nov. 05.

Úgy tűnik, az Xbox One játékosok ráharaptak az ingyen háborúra. A Warface az őszi játékdömping és az erős műfajbéli konkurencia ellenére hamar egymillió játékos fölé tornázta magát – jelentették a játék fejlesztői.

A Crytek által fejlesztett, free-to-play modern katonás FPS repülőrajtot vett Xbox One-on. Az alig egy hónapja elérhető játék fejlesztői a Twitteren jelentették be, hogy a Warface-t máris 1.3 millió játékos próbálta ki a Microsoft konzolján. Ez természetesen nem az aktív, visszatérő játékosok számát jelenti, de így is impozáns, hogy az őszi szezon kellős közepén ilyen sokan töltötték le a régi-új játékot.

A Warface gyors hódítását segíti, hogy teljesen ingyenes (leszámítva a szokásos mikrotranzakciókat, de a játék rendszere egy fokkal barátságosabb a megszokottnál), akadálya viszont, hogy nincs egyedül. Az FPS műfajban van konkurencia bőven – épp most került be a Gold játékok közé a Battlefield 1, illetve nemrég jelent meg a Call of Duty: Black Ops 4, ezek pedig nem sok helyet hagynak egy régi, több éves, egyszerű anyagnak. A jelek szerint mégis eleget.

Annál is inkább jó ómen a sok játékos, mert az eredeti, 2014-es, Xbox 360-as próbálkozás nem sült el jól: a játék szervereit néhány hónap után lelőtték. Erre most remélhetőleg nem kerül sor.

A Warface egyébként tényleg nem rossz játék (teszt itt), az aktív közösség jelenléte pedig érezhető: a matchmaking csak másodperceket vesz igénybe, a PvE és a PvP szobák pedig rendszerint csaknem tele vannak. A napokban ráadásul debütál az új battle royale mód, ami további játékosokat csábíthat egy próbakörre. Ha valaki szeretné kipróbálni a játékot, az alábbi linken megtalálja.