Xenon Racer bejelentés
dreampage 2018. Oct. 04.

Új futurisztikus versenyjáték a láthatáron. A 3DClouds.it fejlesztése a nem is annyira távoli jövőbe kalauzol, egy olyan sport világába, amihez képest a Forma-1 már csak poroszkálásnak tűnik.

Vadonatúj fejlesztést jelentett be az olasz 3DClouds.it és a Soedesco. A Xenon Racer 2030-ban játszódik, egy olyan korban, amikor a repülő autók már mindennaposak. A világ egyik leglátványosabb autóversenye viszont ekkor is kerekeken guruló, elektromos illetve xenon gázzal hajtott, kegyetlen gyors autókkal zajlik. Ez a játék alapötlete, és olyan helyszíneken száguldozhatunk a hangsebességhez közel, mint például Tokió vagy Dubai.

Az olasz csapattól nem idegen az árkád autóversenyek műfaja. Ez lesz a második játékuk, az első az All-Star Fruit Racing volt, ami nem is sikerült rosszul, a Xenon Racer pedig, úgy néz ki, minden értelemben emeli a tétet. Még nagyobb és részletesebb környezetek, vadabb autók, nagyobb sebesség, és remélhetőleg kidolgozottabb, érdekesebb karrier.

A szerencsések a most hétvégén megrendezésre kerülő Milánói Játékhéten láthatják először akcióban a játékot, addig is a játék első – tényleg látványos – trailerével kell beérnünk.

Megjelenési dátum egyelőre még közelítőleg sincs, így azt sem tudni, hogy még idén, vagy csak 2019-ben várható a Xenon Racer megjelenése (valószínűleg inkább az utóbbi). Az biztos, hogy a játék minden platformra, így Xbox One-ra is jön, remélhetőleg olyan sebességgel, ahogy az autói.