Xbox Games Showcase – Július 23.
dreampage 2020. Jul. 07.

A Microsoft a hónap végén mutatja be a saját játékait. Végre pontosabb képet kapunk arról, milyen címekkel készül az Xbox Game Studios a következő generációra.

Az E3 és más videojátékos rendezvények hiányában a Microsoft lassan, fokozatosan és online formában adagolja az információkat a következő generációs konzoljával kapcsolatban. Először csak magát az Xbox Series X-et láthattuk, majd megismertük a konzol specifikációit. Az új gép minden idők legerősebb konzoljának ígérkezik, és olyan korszakot nyithat meg, amelyben minimálisak a töltési idők, magasabb képfrissítéssel futnak a játékok, minden gyorsabb és érzékenyebb, mint korábban.

Két hónappal később, májusban az első, Xbox Series X-re optimalizált játékok is bemutatkoztak. Ebben az Inside Xbox adásban a külsős cégek és független (indie) fejlesztők címein volt a hangsúly. Itt már láthattunk egy-két ígéretes újítást: a játékok nagy része 4K 60 fps-ben fut majd, akár DirectX Raytracinggel együtt (The Medium, Call of the Sea, Chorus), de a 120 fps támogatás is előkerült olyan játékokban, mint a Dirt 5 vagy a Second Extinction.

Még ugyanebben a hónapban megismerkedhettünk a visszafelé kompatibilitás részleteivel. Az Xbox Series X soha nem látott mértékben kompatibilis lesz a régebbi játékokkal – nemcsak abban, hogy lejátssza őket, hanem abban is, hogy a régebbi generációk címei még tovább javulhatnak. Akár HDR támogatásról, nagyobb felbontásról, vagy akár megduplázott képfrissítésről van szó, a régebbi játékaink többségét jobb minőségben játszhatjuk majd, mint valaha.

Ezeket az előnyöket és újdonságokat a Microsoft egy hosszú cikkben összegezte egy hónapja, hamarosan pedig az egyik utolsó mozaikdarabka is a helyére kerül. Július 23-án este élőben nézhetjük a következő műsort, az Xbox Games Showcase-t, amely immár a Microsoft saját fejlesztésű belsős (first-party), konzol-exkluzív játékaival foglalkozik.

Mikor lesz az adás?

2020. július 23-án (csütörtökön), magyar idő szerint este 18:00 órától.

Hol lehet nézni élőben?

Az esemény azért is különleges az Xbox One tulajdonosok számára, mert éppen az Xboxos Summer Game Fest Demo esemény időpontjára esik, amelynek keretében több, mint 60 új játék demója lesz kipróbálható a Microsoft konzolján (további részletek itt). Július utolsó előtti hete tehát minden szempontból egy igazi mini-E3 lesz az Xbox játékosoknak.